Loppis

Hej!! Har varit på loppis idag. I Kvarnsveden på BSM hallen.Har aldrig trott jag skulle handla något på loppis men hittade tomtefar och tomtemor....hänger på ugnen nu!! // Marie Hittade även en Michael Jacksontavla till en kille jag vet ÄLSKAR denna artist....han kommer att bli glad!!

Dubbeltårtor å tatuering!

Gör små tatueringar för det gör faktiskt lite ont.....:-( men skall göra fler....hmmmm!! Smörgåstårta i två dagar nu på jobbet för att fira. Sen fick vi idag en blåbärsmarsipantårta från Kardiologmottagningen som grattade oss för Sveriges bästa sjukhuskök...inte illa det!! Nu rullar vi alla i helgen....men gott!! // Marie

Min mammas tatueringar




Dessa sitter då på min mors handleder. EFG = Erica, Frank & Gunnar (dvs vi barn) Sedan dalahästen som är gjord på Temple of arts Drop in med Dalamotiv och sedan lilla rosen:) Mamma får svara i ett annat inlägg om varför hon gör sådana små tatueringar:)

På spåret

Nu blir det På spåret med brie och Sharonfrukt, tydligen en bra kombo enligt personalen Ica. 


/ Erica 

I afton Dans! Perikles

Äntligen! Ikväll händer det Perikles i Säter!
 
 
Från Tyllsnäs i Sommras, då satt jag fortfarande hemma och ammade på kvällarna:) Men nu är det andra bullar (eller välling) som gäller!

Glastomtar

Nu är glastomtarna från Markslöjd framme. Trodde de var trasiga och inte lyste men de funkade. Färdigpyntat då för i jul!! På jobbet fick vi en varsin ros för gott samarbete inför valet av bästa Sjukhusmat. Även god smörgåstårta till morgonfikat. Få se sen vad priset blir!! Dags å fixa lite kvällsmat nu då....lax!! //Marie

Julstämning med Disney!

Fick mammas Disney julpynt och nu hoppas jag bara att katterna håller sig borta från dem...


Musse pigg


Kalles orkester








/ Erica 


Julklappshjälpen och att göra en god gärning





Efter tre barn och väldigt välartade sådana har det blivit en hel del fina och ibland knappt använda leksaker kvar uppe på min mammas vind. Min kära vän Karin Säll hjälper sin syster att samla in julkappar till de barn som inte har någon tomte som kommer med julkappar i år, så att de också ska få lite julglädje och paket. MYCKET bra initiativ. På lördag kl 10-12 vid Ica Maxi i Falun kommer de att stå och samla in paket om ni också vill bidraga! Jag har slagit in ungefär 10 olika leksaker och satt lapp med innehåll, ålder och kön. Hoppas verkligen många skänker FINA saker som dessa barn kommer bli otroligt glada över.

Jansson och ljusstakar!!

Det blev Janssons frestelse till middag idag....gott. Kokade ägg till...gott och en hårdbrösmörgås. Lite julkänsla blev det iallafall. Har fått hjälp och plocka ner ljusstakar och lite diverse pynt från vinden. Lite jul skall vi ha!! Så har Erica gjort iordning julklappar till Julklappshjälpen. Vi har ju lite leksaker på vinden!!! Hoppas de gör många barn glada!!! Bra det där med Julklappshjälpen!!! Ha det bra // Marie


Köksredskap multiskalare?

http://www.lyckasmedmat.se/skala-riva/52-peel-appeal-julienneskarare.html
 
 
Vad tror ni om denna skalare? Känner mig grymt sugen på att inhandla denna.....Snabbt att göra snygga sallader och att strimla! Är den värd 139 kr?
 
Erica
 

Tandborstning åt fel håll!

Min lilla herre tycker inte om att borsta tänderna... Men idag kiknade han av skratt då nya tandborsten kunde sitta fast på badkaret! Blev dock skraj när den ramlade ner!!! 

/erica

Tv

Jag har en lätt störning. Kl 6 Masterchef USA. Kl 7 Masterchef Celebrity UK. Kl 19.30 Halv åtta hos mig. Kl 8 Matslaget. Men jag gillar det....såg allt ikväll. Men snart får jag gå på Korvstoppningskurs...det skall bli kul. Har själv gjort köttfärsås ikväll...den fick koka länge då blir den god!! // Bye Marie!!

Smyckestillverkning





Överst är det döskallepärlor på läderrem med lås.
Mitten är det Wire med slangrem och pärlor
Nederst elastisk lina med DANSA och pärlor , perfekt smycke för danstillfällen:)
 
Här har vi då mina allra första Kreationer när det gäller smycken:) Jag som trodde man bara köpte lite tråd och pärlor och sen var det att börja göra smycken....Nej nej har beställt åtskilliga gånger från tradera med olika trådar, band, lås, ringar, verktyg, lim, behållare och klämpärlor osv! Sen måste man även ha en stor säck tålamod och pillighet! Men tycker jag lyckats rätt bra, om ingen make eller bebis kommer och stör så att säga:) Nu blir det förhoppningsvis lite julklappar gjorda på nästa pysselträff hos Systrarna Virrpannor!

Instagram

Nu finns vi även på instagram !
@falurott

Följ oss!!

Julpynt

Ok....satte upp julgardinerna idag. En julduk och tre små röda stjärnljuslyktor på bordet vid tven. En röd och vitrandig duk under lampan i hallen. Det får räcka...inget pynt före första advent igentligen!!!! Frångick mina principer idag lite grann. Men det har ju varit jul i affärerna sen i slutet på september!!! På ICA här i Britsarvet sålde dom skivad julskinka i oktober!!! Har redan ätit julen med ögonen...... .Men gjort en helgskinka har jag?? Hmmm....Pynt på er å ha en trevlig vecka!!! ;-)

Tatuering Dalamotiv




 
Här är mina dalamotiv på min högerarm, Kurbitsen, Nils Holgersson, landskapet Dalarna, Dalarvapnet, Dalahäst och Siljan (taskig badrumsbild jag vet:P), nu är jag ute efter att fylla hela armen med Falu/Dalamotiv. Jag hade tänkt mig Kårebocken och Stora Kopparbergs tecken som även är tecknet för kvinna. Finns ju även Falu jungrun och hoppbackarna (!) passar ju bra in såhär i VM-tider:)
 
Har ni några fler förslag?! På motiv som kännetecknas Dalarna eller Falun?
 
 foto:http://www.panoramio.com/photo/6894470
 

Julpynt

Jag tycker att det är lite fint att ha mitt julpynt uppe men tycker att det är en väldigt kort tid man får ha det om man jämför med den möda det tar att sätta upp. Så allt mitt julpynt är redan uppe:)


Fyrklövern tomtefrukost


Min lilla julkrubba 









På stan!

På stan idag blev det. Lilla sonen ville gå på stan...centrum. Blev några småtomtar med ledlampor i...få se hur länge de lyser?? Sen köpte vi en vit liten julgran med ledbelysning....blir den " lille" i år!! Blev ett mobilskal i leopard med tillhörande öron och svans och ett mustasch smycke till mobilen....köpare Gunnar!! ;-) Avslutade dagen med bio och stekt fläsk, potatis, löksås och gröna ärtor enligt önskemål. // Marie

Full frys!

Baket igår blev bra...som ni även ser här ovanför....så här blev det i frysen!! Fullt!! // Marie


Storbak av lussekatter och pizzabullar

Igår var det storbak som stod på schemat! Lussekatter och pizzabullar skulle det bakas. 


Efter många om och men funkade degrullen bäst i assistenten och degkroken blir att återlämna till Electrolux! 


Jäste gjorde det ordentligt!


Runt 80 goda lussekatter blev det till slut


Tillbehör till pizzabullar, ost, oregano, skinka och tomatsås


Färdigjästa


Dem blev väldigt bra och perfekt Mellis eller kvällsmål! Recept från Ica :
http://www.ica.se/recept/pizzabullar-599143/

Baka

Hej!! Nu lagar dom tupp på tv. Blir nog gott det med. Idag skall vi taga tvåhjulingen till Slätta och baka lussekatter och pizzabullar? Har aldrig gjort pizzabullar men det skall nog gå bra. Hoppas pojkarna gillar dem!! 5 grader kallt ute!! Hoppas det jäser då....Hej på er!!! //Marie

Bästa youtubeklippet enligt Lill-Herrn

 
Detta och endast denna pumpaman är han som Elis för tillfället skriker efter på youtube. Skrattar och dansar så fort den spelas. Bra smak min son.........???
 
/Erica

Gastronomen Sveriges bästa sjukhusmat



Min mor i full mundering utanför Gastronomen på Falu lasarett. Gastronomen har blivit utsedd till att ha Sveriges bästa sjukhusmat
http://www.dt.se/nyheter/falun/1.6514251-falun-har-basta-sjukhusmaten
 
Jag hade äran att få äta denna mat varje dag under mina tre gymnasieår då Falufrigymnasium hade och fortfarande har Gastronomen som sin lunchrestaurang. Även under vissa mindre pluggiga dagar gick man ändå dit och åt sin lunch! Alltid flera rätter att välja på och fint salladsbord med bröd ochmed kaffe och te efteråt, tror även de har kaffelattemaskin för er kaffedrickare:) .Nu finns även "kockens hörna" med en lite finare rätt och även "delin" med diverse delikatesser som gravad lax och kallskuret osv. Det är även buffé och du får ta hur mycket av dagens lunch du vill, till ett pris av 72 kr. Jag kan säga att detta tycker jag lätt är stans mest prisvärda lunch! Jag och Elis brukar gästa Gastronomen någon eller några dagar i veckan och Elis blänger alltid på alla läkare och sköterskor.
 
Nu ska jag titta till min entrecote i ugnen!!
 
//Erica 

Sälja på Tradera, 9 bra råd på vägen!

Tänkte ge lite tips och råd kring det här med att sälja på Tradera
 
1. Man får lägga upp 5 bilder gratis, utnyttja detta! ex ett plagg med 5 bilder ur olika synvinklar och närbilder på detaljer och lappar säljer mycket bättre än en endaste bild på plagget uppifrån.
 
2. Skriv en  bra rubrik, skriv hellre "Häftigt långt Linne i neonrosa döskallar rock medium" än "Rosa Linne". Om din auktion innehåller en märkesvara börja rubriken med märket ex " Ralph Lauren byxor nyskick svarta medium"
 
3. Beskriv objektets skick och dölj inga skavanker, var ärlig. Är det nyskick, bra begagnat skick eller fint skick? Skriv även gärna nypriset och sätt ett lägre pris. Var tydlig och beskriv ordentligt så det inte blir konstigheter senare.
 
4. Våga sätta ett lågt utropspris. Har själv kollat flera auktioner på typ dyrare märkeskläder där säljaren vill ha ex 500 kr från början och det har slutat med att ingen budar. Sedan har jag sett samma klädesplagg med utgångspris 10 kr och det har skjutit långt över 500 kr innan klubban slås. Det är lätt att "fortsätta" buda med 10 kr som köpare då man tycker att "ett litet bud till har jag ju råd med" och sen stiger priset mer och mer. Desto fler som budar desto mer eftertraktat blir objeketet då man ser att fler vill ha det.  Kolla gärna andra auktioner med liknande objekt om det är svårt att sätta ett utgångspris.
 
5. Tänk på vilken tid din auktion slutar! De allra flesta buden kommer i slutminuterna av en auktion. En måndag kl 9 på morgonen är inte en bra tid att slutföra en försäljning. Bästa dagen är ofta en söndag kväll, då har folk tid att "tradera". En kväll är hursomhelst bättre än en morgon att avsluta auktionen.
 
6. Tradera är bra till att sälja mindre saker och kläder, andra större saker som möbler, cyklar etc är bättre för blocket eller facebook.
 
7. Kolla in loppisar och om du hittar något till ett riktigt fyndpris och du vet att det kommer folk köpa på tradera, våga prova. Som sagt sålde ju en Didrikson mössa för 110 kr som jag köpt för 30 kr.
 
8. Försök skicka iväg vinsterna så fort det går och packa väl. Jag packar heller bra än snyggt och bagagetejp är jättebra. Detsamma gäller Postens Skicka lätt tjänst! Bra pris och smidigt att skicka större grejer upp till  2 kg och du kan betala hemma med bankkortet och skriva ut ordersedeln hemma, sen bara att lämna till posten och dessutom blir det spårbart och både köparen och säljaren få avisering om när det är inlämnat och utlämnat.
 
9. Ha en bra kontakt med eventuella köpare och svara på frågor och sen när auktionen är slut, bra omdömen är viktigt!
 
/ Erica

Dansklipp! Varning för Gnuss!

 
Hittade ett härligt dansklipp, danssuget sätter in!
 
 
Hittade även denna film från Mannes Loge med bästa Sannex, vi är dock inte med men en massa andra kändisar!

Spårlöst och Marse

Efter att sett Spårlöst Australien i eftermiddag och tårarna har flödat när en mor får träffa sin son för första gången på femtio år kommer Gunnar hem med Marse!? Marse är en liten grön figur från Mars....dom är gröna !!! Han är född på syslöjden. Riktigt fin men behöver plåstras om lite i lederna. Bra gjort iaf Gunnar!! Nu fikar vi lite kaffe och lussebulle......å rabarbersaft. // Marie




Traderamonster med fynd

Här är mitt senaste Traderafynd en Gabrieltavla i keramik. Jag såg den hos några bekanta i Luras och tyckte bara den var så söt. Väl hemma traderade jag runt på antikvitetkategorin och vips så låg den där!! Vad är oddsen för det! Än bättre var ju att jag vann dem för 25kr... Så nu får den pryda hallen tills jag hittar något bättre ställe att hänga den på.

Jag är ett riktigt traderamonster och både säljer och köper rätt mycket där....Vet kanske alla som umgås med mig med jämna mellanrum. Men igår kväll gjorde jag min bästa traderaaffär någonsin. Jag var på PMU för ett antal veckor sedan och köpte en sprojlans ny Didrikson vintermössa till Elis för 30 riksdaler. Men min pojk är tydligen som sin far, lite rund om hjässan, den var för liten.... tänkte att den säljer jag vidare på tradera! Igår kom slutbudet.....såld för 110kr!! Snacka om att tjäna bra:) Har gjort samma sak med ett par stövlar jag köpte på tradera som var för små även dem åt lille big foot, köpte för 56 sålde för 86kr på tradera,  även ett par Puma byxor, köpte på loppis 5 kr sålde på tradera för 27:)

// Erica




Fotboll ikväll??

Är jag den enda som inte förstått att ikväll ska man viga åt fotboll på tv? 

Har spenderat kvällen på Ikea med Karin! Mycket trevligt och nu är jag ett köksbord rikare. Det "gamla" har en viss herre lyckats göra små små små hål i som det sedan kommit fukt i och vips är där ett fint litet brunt upphöjt märke! Plus att bordet är alldeles för litet och detta bord är typ 220 cm lång i utsträckt läge. Blir bra när Skellefteborna kommer till jul! Mer bilder på köpen kommer inom kort!

Kommer inom kort lägga ut ett inlägg om GNUSS! Om vad det egentligen är och betyder för mig och vissa av mina dansvänner!



Falukorv

Älskar Falukorv jag. Idag var det dags för denna till middag. Falukorv med senap och ost i en smord ugnsform....lägg runt korven smala klyftor av potatis och paprika bitar. Salt och svartpeppar på potatisen och lite flytande margarin. Sen brukar jag blanda lite ketchup och chilisås med lite vatten och slå över korven så blir det lite sås. In i ugnen en halvtimme typ. Blir gott!! Hårdmacka till....:-) . Bra med allt i ettmat tycker jag. Vad tycker du?? Ikväll blir det Dessertmästarna...kul! Bye for now!! // Marie


Pysselkväll med mycket skratt och snack!

Igår kväll bjöds det på pysselkväll hos Maria med sällskap av Emma och Eva! Sjukt trevligt och mycket skratt och pyssel. Kvällen avlsutades med mat på Max vid åtta tiden på kvällen, fikat intogs vid halv 6 så det blev lite omkastade tider! Men tiden gick så fort att vi inte hann äta eller fika tidigare. Klicka på länken här nedanför för att komma till Maria & Emmas blogg och se bilder från pysselkvällen! Nästa pysselkväll ser jag fram emot då ska det tydligen sys bebisbyxor!!! Har en känsla av att mycket skratt och flertalet svordomar kommer spridas med jämna mellanrum i det rosa rummet....
 
http://systrarnavirrpannor.blogspot.com/2013/11/pysseleftermiddag-som-blev-kvall-innan.html
 
 

Teater

Idag fick vi gå på teater med elever från Dans och Musikskolan. Gunnar har en klasskompis som har gått en Musikalkurs där. Den bortglömda ön....en mystisk musikalföreställning!!! I Haraldsboskolans aula. Träffade sagofigurer bl.a Harry Potter, Askungen, Rapunzel, Mimmi Pigg och Michael Jackson som skurken !! Duktiga var dom. En liten paus blev det mitt i föreställningen när brandlarmet gick....men ingen brand. Bara en rökmaskin....ingen hade dragit på luftkonditioneringen!!! Sånt som händer. Avslutades med blomutdelning och nöjda barn och vi får hem till middagen. Trevlig kväll på er!! // Marie


Auktion i Ludvika

För två helger sedan gästade vi underbara Luras som ligger i närheten av Västansjö i Ludvikas kommun. Vänner till familjen har en fantastisk tomt i skogen med hus och flertalet små stugor. Gräsmattan är så stor att det skulle behövas två åkgräsklippare för att det ska gå någorlunda snabbt att hålla den i trim! Det nalkades även konstrunda och en trevlig auktion i området. Brunnsviks folkets hus och Bergslagens auktionshall anordnade auktion och jag och Karin satte av mot visningen och lade sedan bud som vi följde via nätet. Detta var delar av det jag fyndade. Fick även massor av annat som inte kom med här, men allt till ett pris av 290 riksdaler.

Två superfina Gabriel muggar
 
En temugg som numera är standard varje morgon!
 


Sill i dill skål
 


Supersmå och söta! Sockerskål o gräddkanna
 


Orrefors glasskål, numera till Elis nappar
 

Stor härlig marmorlampa, skärmen är så ful så den får ni inte se!!

Julskinka

Julskinka!!! Nej....helgskinka. Bara en liten. // Marie

Sportys Falun!!

Vad är inte en dag/bal på slottet....Sportys lekland. Nu har både stora och små fått leka av sig bland bollar, rutschkanor, tunnlar och rör. Ålder spelar ingen roll kunde jag konstatera idag. Joggingbyxor och linne är att föredra...även för vuxna barn. Även lilleman fick man jaga i labyrinten!! :-) Även Sportyhamburgaren var till belåtenhet. Tacochips och salsa till istället för pommes. Var helt okej. Men det var freezing cold där inne idag. Jag brukar inte frysa men det skall väl vara svalt för de som kutar upp å ner hela tiden....man skall ju bli varm!!! Nu är vi hemma efter fyra timmar...tiden går fort när man har skoj ;-) ..../Marie


Citroncupcakes med Italiensk maräng!

 
Först bakade jag citroncupcakes🌟

Sen kokade jag sockerlag, fast termometern var för stor så det blev en chansning när det var 122 grader varmt....
 
 
Vispade maräng och sen i med sockerlagen o vispade 10 min.

 
Spritsade med min alldeles för stora tyllspets och in i ugnen för att bränna lite.
 
Blev ju inte helt misslyckade för att vara första gången! Grymt goda blev dem hur som helst!
 
/ Erica


Mysigaste jumpsuiten från Halens!

Jumpsuit
 
Grymt skön jumpsuit i Fleece från Halens! Kommer bäras på många danser på kalla nattliga hemfärden i vinter!! 199 kr!
 
/Erica
 
 
 

Stabila glöggmuggar från Rusta!!

 
Detta måste vara årets mest prisvärda glöggmuggar! Sjukt snygga stabila o kan rymma mer än en halv dl glögg! Priset 6 st för 99kr!! Skynda skynda innan de tar slut!!



Dansklipp!

 
Här har vi lite fina dansfilmer ovan från i sommras på Tyllsnäs och under ifrån Längesen på Lilltorpet. Hinner ni se mig och Olov på den under är ni duktiga, men vi finns med:) Var så grymt bra dans igår i Borlänge! Lite trångt och buffligt men överkomligt med alla dansanta herrar:) Hann inte ens med hälften jag ville dansa med:( Nu stundar Foxxkväll på Arenan på måndag. Nybörjarlektion för den som vill testa kl 19-20 sedan fridans till 22:)
 
 
 
 

Kvällens måltid enligt mitt kök

http://www.recept.nu/tommy-myllymaki/snabblagat/kott/fried-rice-med-flaskfars-och-ingefara/
 

Detta skall jag göra kvällen till ära. Sedan kommer mamma hit och är barnvakt för ikväll ska både jag och Olov åka och dansa till Blender på Stora Björn.
 

/Erica

Glömmer

Glömmer....jag Marie skrev om Kåldolmarna !!

Gnuss


 




Kvällen till ära erbjuder Gnuss på Lilltorpet. Ett målet bra initiativ av inbitna dansare som tycker en viss dansklubb i stan tar ockepriser för lite fridans till spotify! Dagarna eller snarare veckorna mellan danstillfällena är för långa och många och detta är perfekt att stilla danssuget mitt i veckan! 
 
Bjuder här på lite (h)ärliga dansbilder både från förr och nyss!
 
 
Erica


Kåldolmar

Måste bara säga att detta är väl höjdpunkt när man får njuta av denna produkt. Bara jag i familjen som hyser glädje till denna produkt....vitkål, köttfärs, risgryn och stekta med sirap. Gjorde egna en gång i tiden men ingen ide nu. Får nöja sig med Dafgårds. Men fick avsluta dagen nu med lunch på jobbet. Kåldolmar,rårörda lingon, potatis, brunsås och sallad. Couscous med oliver och coleslow på sidan om. Eller vad tycker ni ?? Gott så här en lite solkylig höstförmiddag!! Ha det bra därute....!


Jakt

Japp det är en jakt och en kapplöpning att gå på Kupolen med en viss herre! Sitta i vagnen, nej nej! Och fort går det! Pärlaskarna på Panduro var extra intressanta....
 


 
Han sökte sig själv fram till BR och jag behövde inte direkt tvinga in honom....
 
Igår la jag ur en bild på en sockertermometer och det är Italiensk maräng som skall bakas i helgen! Tycker det verkar så äckligt med råa ägg så jag måste prova och se om det verkligen är gott.....


Önskelistan litteratur!


Hela Sverige bakar tvåan förra året Josephine Palms kokbok med rocktema



Björn Afzelius En god man av Gunnar Wesslen


Allt i en gryta av Mitt kök Lisa Lemke

Böcker som jag inom snar framtid kan få bläddra i hoppas jag, Afzelius boken ligger dock närmast hjärtat att få sträckläsa.


Den nya boken av Leif GW Persson har min mamma redan köpt åt mig, men tiden att börja läsa ha inte infunnits sig ännu, men o, några år (!) kanske?

Bland maränger, småkakor och cupcakes

 
Månades bästa post anlände idag till min regnläckande brevlåda ( eftersom de förra ägarna tog med sig brevlådan utan att säga detta någongång under de 544 tillfällen vi pratades vid innan husförsäljningen ägde rum, kanske typiskt för den GRUVLIGA sidan vem vet och vi fick panikshoppa en ny). Det var ett extra Tjockt nummer + en liten bok med 69 småkakerecept. Om inte annat kommer man bli tjock om man nu skulle få för sig att baka alla recepten på en och samma dag.
 
Det här med att baka har egentingen aldrig varit min gren för jag saknar en av huvudingredienserna nämligen tålamodet som behövs när det ska pillas eller väntas och så ska det helst gå fort. Detta medför att jag oftast startar minst tre bak samtidigt och senast när jag bakade tre satser bullar samtidigt höll det på att skita sig rejält. Började med att jag råkade(!) Ta dubbel mängd mjölk fast jag bara skulle göra en sats....så då räckte ju självklart inte alla ingredienser till, eftersom jag redan påbörjat en annan sats deg oxå! Detta medförde att jag mitt i jäsning och utbakning fick åka i mina nya fina prickiga one piece och handla. Som tur var bor vi ju nu närmare civilisationen och detta tar inte allt för lång tid, om det inte är så att bilen går på ångorna av den bensin som finns i tanken. Väl hemma efter svordomar och tankning ska bullarna in, men jag har självklart glömt slå på ugnen! Tillslut står jag där med minst 150 bullar och en liten herre krälandes i allt mjöl och ägg på golvet. Bullarna godkändes iaf av Dansjuryn bestående av Olov och Karin och på onsdag ska resen av dirty foxx gänget få smaka lite Citronbullar.
 
Spitspåsar har inhandlats idag, men någon som vet vad det andra är och kan gissa vad jag ska göra för sorts bakverk med den?
 
Hembakat till er alla!
/Erica

Nov. 11, 2013

Glömde...Nostalgi av Marie!!

Nostalgi!

Tillbaka på jobbet igen och få prata med mina arbetskamrater. Kom idag på lunchen att prata om vänner jag och en vän umgåtts med i våra ungdomsdagar....kommer du ihåg den och vad hette han och undrar vad de gör nu o.s.v. Kul det. Förra veckan tittade vi på kort från x antal år sen,bara från jobbet. Jag har varit på köket sen 1979....många minnen. Gamla härliga kort...verkligen dåtid!! Kan berätta massor för mina nya arbetskamrater hur det var på 80 talet och 90 talet. Mår bra av alla härliga stunder vi hade då. Som sagt man får glämma in lite nostalgi ibland...Hej så länge!! ;-) Kommer en hälsning från Strutsen !!


Ur en Faluröd synvinkel

Att blogga ur en faluröd synvinkel är med andra ord att vi bor och andas Faluluft varje dag. En luft som förr ansågs vara lika dålig som luften i New Yorks bensinångande innerstad när Gruvan hade sin storhetstid, då röken från Falugruva låg som en tjock dimma över Falugropen och skapade ett inte direkt astmavänligt klimat.
 
Faluån rinner rätt igenom staden och delar den i två delar. På den ena sidan ligger Falu koppargruva, den sidan kallas därför i folkmun för den gruvliga sidan, då inte mycket växter levde på den av roströken förgiftade marken. På den andra sidan ån, dit roströken inte nådde, ligger det ett antal stora och vackra gamla villor och bostadsområden som således kallas den ljuvliga sidan (taget från Wikipedia)

Nu är det på detta viset att jag bor således på den Gruvliga sidan av staden och min mor på den Ljuvliga sidan, detta var något nytt för mig och kanske är det så att jag helt enkelt bor i själva "Falughettot" och mamma på "gräddhyllan"
 
Bild från:http://www.fototavling.nu/avslutade-tavlingar.html?t=13
 
Här precis, vid Faluån ungefär 400 m upp bor min mamma, klart ljuvligt och idylliskt!
 
Bild från :http://www.flickr.com/photos/karlg/5688158700/
 
Här ungefär 900 m bakom denna Dinosaurie bor jag, klart ljuvligt och idylliskt?? Helt klart mer Gruvligt än ljuvligt? Vad kan man täcka ett ventilationshål med?! hmmm jo jag vet vet! En jättestor T-REX!
(Bor dock inte i en av Alphyddorna, förvisso har jag gjort det förut men vårt kvarter finns det inga vackra(?) bilder på.....)
 
I denna blogg kommer alltså jag Erica (kurbitsfröken) och min mor Marie skriva och förhoppningsvis ha något intressant för de fåtalet som har intresse av barn, familj, mat, bak, en annan dans och till viss del krämpor.
 
På återseende!