Sälja på Tradera, 9 bra råd på vägen!

Tänkte ge lite tips och råd kring det här med att sälja på Tradera
 
1. Man får lägga upp 5 bilder gratis, utnyttja detta! ex ett plagg med 5 bilder ur olika synvinklar och närbilder på detaljer och lappar säljer mycket bättre än en endaste bild på plagget uppifrån.
 
2. Skriv en  bra rubrik, skriv hellre "Häftigt långt Linne i neonrosa döskallar rock medium" än "Rosa Linne". Om din auktion innehåller en märkesvara börja rubriken med märket ex " Ralph Lauren byxor nyskick svarta medium"
 
3. Beskriv objektets skick och dölj inga skavanker, var ärlig. Är det nyskick, bra begagnat skick eller fint skick? Skriv även gärna nypriset och sätt ett lägre pris. Var tydlig och beskriv ordentligt så det inte blir konstigheter senare.
 
4. Våga sätta ett lågt utropspris. Har själv kollat flera auktioner på typ dyrare märkeskläder där säljaren vill ha ex 500 kr från början och det har slutat med att ingen budar. Sedan har jag sett samma klädesplagg med utgångspris 10 kr och det har skjutit långt över 500 kr innan klubban slås. Det är lätt att "fortsätta" buda med 10 kr som köpare då man tycker att "ett litet bud till har jag ju råd med" och sen stiger priset mer och mer. Desto fler som budar desto mer eftertraktat blir objeketet då man ser att fler vill ha det.  Kolla gärna andra auktioner med liknande objekt om det är svårt att sätta ett utgångspris.
 
5. Tänk på vilken tid din auktion slutar! De allra flesta buden kommer i slutminuterna av en auktion. En måndag kl 9 på morgonen är inte en bra tid att slutföra en försäljning. Bästa dagen är ofta en söndag kväll, då har folk tid att "tradera". En kväll är hursomhelst bättre än en morgon att avsluta auktionen.
 
6. Tradera är bra till att sälja mindre saker och kläder, andra större saker som möbler, cyklar etc är bättre för blocket eller facebook.
 
7. Kolla in loppisar och om du hittar något till ett riktigt fyndpris och du vet att det kommer folk köpa på tradera, våga prova. Som sagt sålde ju en Didrikson mössa för 110 kr som jag köpt för 30 kr.
 
8. Försök skicka iväg vinsterna så fort det går och packa väl. Jag packar heller bra än snyggt och bagagetejp är jättebra. Detsamma gäller Postens Skicka lätt tjänst! Bra pris och smidigt att skicka större grejer upp till  2 kg och du kan betala hemma med bankkortet och skriva ut ordersedeln hemma, sen bara att lämna till posten och dessutom blir det spårbart och både köparen och säljaren få avisering om när det är inlämnat och utlämnat.
 
9. Ha en bra kontakt med eventuella köpare och svara på frågor och sen när auktionen är slut, bra omdömen är viktigt!
 
/ Erica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback