En dag i korvens tecken
Idag har jag och mamma varit på korvkurs med Hans Dalakorv. Mycket trevligt, intressant och inte minst gott!
Först blev det att väga upp fläskfärsen, 6,3 kg till varje grupp. MIn och mammas grupp gjorde Bigwheel texas hotlinks och de andra grupperna gjorde Fransk julkorv och Tysk Bratwurst. Gissa vilka som hade de snyggaste mössorna?
Kryddags!
Glad i hågen!
Hans instruerar om fjälstren eller svintarmen som verkligen kunde vara hur lång som helst....
Nu är det dags att börja med sjävla korvstoppandet. Lugnt och harmoniskt!
Mycket korv skulle det bli!
Det svåra var att få mellanrum mellan korvarna....
Lite korv och lite tarm:)
Detsamma gäller här:)
Våra korvar! Inga E-ämnen eller tillsatser och bara riktigt kött! ekologiskt och ett riktigt hantverk!
Jag tror att bratwurst gruppen gjort korv förut, baserat på hur snygga deras blev....
Sen blev det provsmak och lunch!
Det blev en lärorik dag med god mat, inspiration och även lite kunskap och charketurier och korv. NU gäller det att hitta en köttkvarn på blocket och sen är det bara att stoppa på!
/ Erica
Kommentarer
Trackback